Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Kermis Uden 2014: 18 t/m 27 juli


Geen feestelijkheden rondom opening kermis Uden

Uit medeleven met de nabestaanden van de ramp met vliegtuig MH17, waarbij zeker 154 Nederlanders zijn omgekomen, past de gemeente Uden de opening van de kermis aan. De officiële opening op de Markt vervalt. De kermis wordt besloten geopend in een sobere bijeenkomst met de exploitanten in het gemeentehuis, waarbij een minuut stilte wordt gehouden. Burgemeester Henk Hellegers: “Bij een tragedie zoals deze vinden wij een feestelijke opening niet gepast. Uit medeleven met alle betrokkenen van deze vliegtuigramp, hebben wij daarom de officiële opening afgelast. De kermis gaat wel gewoon open.”

Mega kermis Uden, de topper van het land! 

Vanaf vrijdag 18 juli tot en met zondag 27 juli 2014 is het centrum van Uden weer het podium voor Mega kermis. De Udense Mega kermis is door bureau Respons uitgeroepen tot de tweede kermis van Nederland. Daarmee is de kermis grootster dan ooit en heeft het landelijke allure. Niet eerder stonden zoveel topattracties uit binnen- en buitenland in Uden. 10 dagen lang volop plezier voor jong en oud in het hart van Uden.

 

Grootste transportabele achtbaan van de Benelux

Spektakel gegarandeerd.  Wat te denken van de Spinning Coaster XXL? Nog niet eerder stond er zo’n grote en hoge achtbaan in Uden. Deze variant van de Wilde muis-achtbaan is splinternieuw en de grootste in zijn soort van de Benelux.  Deze primeur mag je niet missen.

 

De hoogste attractie van Nederland staat in Uden

De Mission Space brengt je al zwevend over het kermisterrein naar 80 meter hoogte. Daarmee is deze  publiekstrekker de hoogste attractie ooit vertoond op de Nederlandse kermis. Geniet van het uitzicht, van de sensatie en de kick. Deze familie-attractie zal ook ver buiten Uden zichtbaar zijn. De tien-duizenden ledlampjes zorgen voor een ware lichtsensatie.

 

Night Fly uit België

De absolute thrill op de Mega kermis Uden. Hadden we in 2013 de unieke Transfomer, dit jaar zal je kennis gaan maken met een andere sensationele topattractie. Vanuit België zal voor het eerst in Nederland de Night Fly te beleven zijn. Een absolute primeur op de Udense kermis.  De Night Fly is één van Europa’s grootste loopingsattracties. In een gondel draai je met circa 20 personen op hoge snelheid rond en maakt de gondel op alle mogelijke manieren loopings. Uniek in zijn soort en maar eenmalig in Nederland te zien!

 

Super attracties

Alsof het nog niet genoeg is zijn er nog vele andere spectaculaire en verrassende attracties te zien en vooral te bezoeken. Wat te denken van het splinternieuwe spookhuis “Haunted Castle”. Twee etages griezelen en angstige momenten beleven. De Project 1, de grote schommel met ronddraaiende gondel. De Flipper, een grote draaischuif met gondels die in grote snelheid horizontaal gaan staan.  Verder o.a. de Breakdance, Turbo Polyp, Booby Trapp Hotel, Katapult, Europarad, Hawaii Swing, American Wipp, Top Spin en een doolhof. Wegens groot succes tijdens de kermis in 2013 zal de Mach 5 terugkeren. Daarmee staat Nederlands snelste en hoogste booster wederom in Uden.

 

Mega Kermis Uden de familie en kinderkermis van Nederland

Naast al het grote spektakel is er ook een groot aanbod van leuke en diverse kinderattracties. Dus ook de kleintjes kunnen weer volop genieten.

 

Nieuw in het familievermaak is dit jaar onder andere de Nostalgische rups. Deze rups doet oude tijden herleven. In een gepaste snelheid draai je rondjes over de berg en dal baan waarbij er op het einde een doek over de gondels gaat. Leuk sentiment voor de ouderen en nieuw voor de jongste bezoekers van onze kermis.

 

Kinderen hebben plezier!

Verder zijn er voor de kleine bezoekers de draaimolen, een kinderzweefmolen, vliegtuigmolen en de enige in zijn soort: de kinderbaan Reis door Toverland. Ook sensationeel kindervermaak zoals de altijd succesvolle Walking Waterballs en Kids Bungee Trampoline. Daarnaast de Bugs and Bees kinder/familie-achtbaan en diverse spelzaken voor de kinderen zoals touwtje trekken en het nieuwe kikkerspel.

 

Complete kermis

Wat is kermis zonder spelletjes? Nou, daar kan je in Uden je hart mee ophalen. Diverse grijpers, pushers en andere oefenspelen zijn er te vinden. Maar ook de zeer bekende Kamelen Race is uiteraard van de partij. Daarnaast zijn er diverse nieuwe spelletjes zoals het nieuwe dartspel The Big Five, dobbelsteenspel, kleurenspel en ga zo maar door. Allen hebben de mooiste prijzen klaarliggen dus spelen maar. En uiteraard diverse kermisgastronomie zoals de Hollandse Poffertjessalon, Nougat, duitse grill, Tiroler dorp en nog veel meer om van te smullen.

Kom kermis vieren op de mooiste kermis van Nederland

Met al dit spektakel en vertier kun je de Udense kermis niet missen. Wij nodigen je graag uit op de Udense Mega kermis en wensen je een fijne tijd. Houd tot en tijdens de kermis deze site goed in de gaten voor actueel nieuws en kortingen. Daarnaast verwijzen we graag naar onze facebookpagina om nog beter op de hoogte te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitgelicht


Zoeken