Melding woon- of leefomgeving
De openbare ruimte is een verzamelnaam voor plekken die wij allemaal gebruiken en die onder het beheer van de gemeente vallen. Zoals pleinen, straten, sportvelden en parken. Is er iets in de openbare ruimte niet in orde? Doe dan een melding openbare ruimte via onderstaande button ‘Direct regelen’.
U kunt bijvoorbeeld een melding openbare ruimte doen bij: een verdwenen of kapotte putdeksel, een verzakte stoep, (zwerf)afval of hondenpoep in uw straat, vernielingen aan bijvoorbeeld speeltoestellen, onkruid, een dood dier in het water, ongedierte en groenonderhoud. Maar ook bij overlast van hangjongeren, het aantreffen van een gestolen fiets en een gevaarlijke of onduidelijke verkeerssituatie.
- Gaat uw melding of klacht niet over de openbare ruimte, maar bijvoorbeeld over een evenement, vermoeden van een hennepkwekerij, woonfraude, een beslissing van de gemeente of geluids- of stankoverlast, kijkt u dan bij Meldingen en klachten.
- Staat het onderwerp van uw melding of klacht hier niet bij, vul dan het contactformulier in.
Melding straatverlichting
Doet een lantaarnpaal het niet? Geef kapotte straatverlichting door via LiteWeb.
Klacht evenement
Heeft u een klacht over geluidsoverlast van een evenement, dan kunt u dit melden via het formulier evenementenklachten.
Melding ondermijnende criminaliteit
Illegale activiteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Zo raken onder- en bovenwereld vermengd. Hierdoor kunt u er bewust of onbewust mee in aanraking komen. Normen vervagen en het gevoel van veiligheid en leefbaarheid neemt af. Dit wordt ook wel ondermijning genoemd.
Voorbeelden van ondermijning zijn overbewoning, woonadresfraude, uitkeringsfraude of het gebruiken van panden anders dan waarvoor deze zijn bedoeld (bestemmingsplanmatig gebruik). Ook kunnen het kweken van hennep, drugshandel, geld witwassen en mensenhandel behoren tot ondermijnende criminaliteit. Ziet u iets wat lijkt op dit soort crimineel gedrag? Een drugsdeal bijvoorbeeld tussen twee auto's op een parkeerplaats of een woning waar officieel niemand woont, maar waar toch vaak mensen in en uit lopen? Heeft u een sterk vermoeden van een hennepkwekerij? Bestelbusjes die op vreemde tijdstippen worden in- of uitgeladen? Een zaak waar nooit een klant komt, maar die toch succesvol lijkt te draaien? Aarzel niet, maar meld het ons via het formulier Melding ondermijnende criminaliteit.
U kunt ook een melding doen via Meld Misdaad Anoniem. De gemeente Uden heeft sinds 2020 een overeenkomst met de organisatie Meld Misdaad Anoniem. Zij sturen alle meldingen van verdachte zaken in de gemeente Uden direct door. Melden bij Meld Misdaad Anoniem kan via telefoonnummer 0800-700 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl.
Milieuklachten
Heeft u een klacht over geluidsoverlast, stank of luchtvervuiling? Dan kunt u dit melden bij de Milieuklachtencentrale.